Bojíte se, že Vám jet lag zkazí dovolenou?

Co je jet lag?

Jet lag – je způsoben cestováním napříč časovými pásmy, což narušuje náš cirkadiánní rytmus, přirozený cyklus spánku a bdění v těle. Ani soukromé letadlo nemůže zcela odstranit jet lag, ale může pomoci snížit jeho účinky. Komerční lety se svými pevnými jízdními řády a dlouhými mezipřistáními mohou často zhoršit účinky jet lagu.

Jak se jet lagu vyhneme díky cestování soukromým letadlem?

Soukromá letadla však nabízejí několik výhod, které mohou pomoci zmírnit účinky jet lagu. Za prvé, soukromé tryskáče mají často pohodlnější uspořádání sedadel a spaní, což vám umožní během letu lépe odpočívat. To vám může pomoci dorazit do cíle svěží a bdělejší.

Kromě toho mohou soukromá letadla často létat ve vyšších nadmořských výškách, což snižuje dopad turbulence a poskytuje hladší letový zážitek. To vám může pomoci získat klidnější spánek během letu, což může také pomoci snížit účinky jet lagu.

Dále soukromá letadla poskytují větší flexibilitu v letových řádech, což vám umožní vybrat si časy letů, které lépe vyhovují vašemu spánkovému plánu. To může pomoci vašemu tělu rychleji se přizpůsobit časovému rozdílu ve vašem cíli.

Velmi důležitou výhodou v privátních letech je také tlak v kabině, který bývá až na polovině tlaku oproti běžným komerčním letům, kde bývá tlak odpovídající až 3300 m.n.m. Díky nižšímu tlaku je také vzduch bohatší na kyslík. Toto vše znamená více pohodlí, více energie a menší zdravotní rizika.

Soukromá letadla dokáží udělat vaši cestu pohodlnější, méně stresující a „zdravější“, což vám umožní dorazit do cíle s pocitem svěžesti a připravenosti pustit se do svých aktivit.

Foto zdroj: GrandViewAviation